Ruokailut:

TILAA RUUAT ETUKÄTEEN
– Tilaa ruuat vähintään 3 – 4 päivää etukäteen kaikista ruokapaikoista. Tämä koskee niin pizzapaikkoja, liikennemyymälöitä kuin burgereitakin. Isojen ryhmien ruokailut tarvitsevat aina alkujärjestelyä ja varautumista sujuakseen mahdollisimman nopeasti ja kitkattomasti.
– Sovi ruuan yksityiskohdat ja mitä niihin sisältyy.
– Ilmoita erikoisruokavaliot.
– Muista sopia maksutapa. Yhteislasku ja käteiskauppa toimii aina, laskutus tarvitsee lähes aina etukäteissopimuksen.

VAHVISTA TILAUS MATKAN ALETTUA
– On hyvä tapa vahvistaa ruokailijamäärät, saapumisajat ja muut yksityiskohdat. Näin poistat myös inhimillisen erehdyksen ja unohtamisen mahdollisuuden.

ILMOITA JOS SOVITTU RUOKAILU PERUUNTUU TAI MYÖHÄSTYY
– Ruokapaikat varautuvat ja valmistavat ylimääräistä ruokaa juuri teille. On tärkeää ilmoittaa, jos jostain syystä olette estynyt ruokailemaan sovitusti. Vielä tuntia tai jopa puolisen tuntia ennen sovittua aikaa ilmoitettu peruutus säästää paljolta harmilta. Ruokaa ei tarvitse heittää hukkaan, säästyy aikaa, vaivaa ja rahaa.

Majoitus:

VARAA AJOISSA
– Varaa mahdollisimman ajoissa. Useat hotellit tarjoavat edullisempaa hintaa, mitä aikasemmin tilaat. Tilausta voi tarkentaa myöhemmin tai tarpeen tullen jopa perua.

ILMOITA MAJOITTUJIEN NIMET JA TOIVOTTU HUONEJÄRJESTYS ETUKÄTEEN
– Hotelliin kirjautumisesta on helppo saada aikaan hermoja ja aikaa vievä hässäkkä, mutta sen voi myös hoitaa muutamassa minuutissa. Lähetä siis hotelliin sähköpostilla tai faxilla etukäteen lista majoittujista. Listasta tulee ilmetä nimet, syntymäajat ja toivottu huonejako.
– Muista myös sopia maksutapa.

VAHVISTA YKSITYISKOHDAT
– Tämän voit tehdä vielä matkaan lähtiessä. Näin toimien annat majoituspaikalle aikaa hioa kaikki kohdilleen, jotta sisäänkirjautuminen sujuisi mahdollisimman kitkattomasti.

ULOSKIRJAUTUMINEN JA MAKSAMINEN
– Hoida maksut hyvissä ajoin ennen lähtöä. Hotellin vastaanottotiskillä on aina aamuisin enemmän tai vähemmän ruuhkaa.
– Maksa koko joukkueen majoitukset yhdellä kertaa.
– Kerää mahdollisuuksien mukaan myös muilta joukkueen kanssa matkustavilta rahat etukäteen ja maksa heidänkin majoituksensa kootusti samalla kerralla.

Muuta muistettavaa:

RAHAPELIAUTOMAATIT OVAT K-18
– Rahapeliautomaattien pelaamisen ikäraja on 18-vuotta. Useimmissa paikoissa, kuten esimerkiksi ABC-liikennemyymälöissä, rahapeliautomaatit ovat sijoitettu erilliselle K-18 alueelle. Alaikäiset eivät saa mennä tälle alueelle ja henkilökunta valvoo parhaansa mukaan tätä rajoitusta. Muistathan, että joukkueenjohtajana sinulla on myös vastuu siitä, että joukkueesi alaikäiset noudattavat tätä kieltoa.

sponssiboxi